met deze tips kies je het juiste  vloerkleed voor in jouw interieur!

De juiste maat kiezen

Als je weet dat je een nieuw vloerkleed wilt hebben, dan ben je er vast al over uit in welke ruimte deze komt te liggen. Maar heb je ook al bedacht wat de functie van het vloerkleed moet worden? Is het bijvoorbeeld een plek waar je kinderen kunnen spelen? Moet het helpen om de akoestiek in de ruimte te verbeteren? Of ben je op zoek naar een vloerkleed die je interieur een boost , warmte en sfeer gaat geven? De functie van het kleed is het startpunt voor je zoektocht.

Na de plek en de functie bepaald te hebben ga je kijken naar de vorm van het vloerkleed. De meeste kleden hebben een rechthoekig vorm. Met een rechthoekig kleed leg je de nadruk op de vormen van de kamer. Je kunt er de lengte of juist de breedte mee benadrukken door het kleed in de richting te leggen. Door de rechte lijnen creëer je een strakke en moderne look in je kamer. 

Met ronde of organische vormen creëer je meer zachtheid en speelsheid in de ruimte. Ronde vormen zijn opvallender bij de vaak rechte meubels en daardoor wordt het kleed een eyecatcher in de ruimte. Ook doorbreekt de ronde vorm de hoekig ruimte.

Heb je meer lef, speel dan met vormen en combineer kleden van verschillende vormen met elkaar door deze deels over elkaar heen te leggen.  Denk bijvoorbeeld aan een  laagpolig rechthoekig kleed die bij de bank ligt in combinatie met een rond hoogpolig kleed waar de fauteuil half op staat, super tof!

welke vorm moet het kleed hebben?

een vloerkleed voegt meteen sfeer toe!

Een vloerkleed voegt direct sfeer toe aan je interieur, maar het heeft meer functies: je gebruikt een vloerkleed ook om van verschillende ruimtes een geheel te maken. En natuurlijk zorgt een kleed voor warmte, sfeer en gezelligheid  in huis. 

TIP: Meet vooraf de bank op en tel daar ongeveer 30 centimeter bij op. Zo zorg je ervoor dat het vloerkleed ongeveer 15 centimeter onder en naast de bank ligt. 

let's do it!

functie van het vloerkled

hoe kies je de juiste kleur vloerkleed?

Een simpele vuistregel die je helpt bij het kiezen van de juiste maat vloerkleed: voeg links en rechts circa 20 à 30 centimeter toe van het object waaronder of waarbij je het vloerkleed wilt neerleggen (bij je bank bijvoorbeeld, of onder de eettafel) en zo vind je jouw perfecte maat! En leg je een vloerkleed nou onder of voor de bank neer? Dat is een goeie vraag. Plaats altijd ongeveer 1/3 deel van het vloerkleed onder de bank voor het mooiste resultaat.

Heb je een grote woonkamer dan kun je gerust kiezen voor hele grote vloerkleden! Of kies voor verschillende kleinere exemplaren die je vervolgens mixt & matcht. Vloerkleden kleden een grote ruimte namelijk op een prachtige manier aan. Wil je een vloerkleed neerleggen in een kleine ruimte? Kies dan voor een niet al te groot vloerkleed en zorg er dan voor dat dit kleed niet de hele vloer bedekt.

De kleur en stijl van jouw nieuwe vloerkleed moeten natuurlijk samengaan met de rest van het interieur. Bekijk hoe het vloerkleed past bij de kleur van je bank, maar ook bij de kleur van de muur. Komt het vloerkleed bij een 'drukke' muur te liggen, dan is een effen kleur een goede en veilige keuze om wat rust te creëren. Heb je een neutrale tint op de wanden en wil je dat het vloerkleed gaat spreken en dé eyecatcher van de ruimte gaat worden? Kies dan voor een kleed met een patroon of structuur. Het patroon of de strucuur zorgt voor een speelse uitstraling en maakt jouw interieur net iets spannender!

Een simpele regel die je helpt bij het kiezen van de juiste maat vloerkleed is als volgt: voeg links en rechts circa 20 à 30 centimeter toe van het object waaronder of waarbij je het vloerkleed wilt neerleggen (bij je bank bijvoorbeeld, of onder de eettafel) en zo vind je jouw perfecte maat! En leg je een vloerkleed nou onder of voor de bank neer? Dat is een goeie vraag. Plaats altijd ongeveer 1/3 deel van het vloerkleed onder de bank voor het mooiste resultaat.

Heb je een grote woonkamer dan kun je gerust kiezen voor hele grote vloerkleden! Of kies voor verschillende kleinere exemplaren die je vervolgens mixt & matcht. Vloerkleden kleden een grote ruimte namelijk op een prachtige manier aan. Wil je een vloerkleed neerleggen in een kleine ruimte? Kies dan voor een niet al te groot vloerkleed en zorg er dan voor dat dit kleed niet de hele vloer bedekt.