ZO KIES EN COMBINEER JE SIERKUSSENS IN JOUW STIJL

hoeveel sierkussens?

De nummer één plek om sierkussens te leggen is de bank. Op de bank is meestal genoeg ruimte voor meerdere kussens, dus ideaal om te stylen met verschillende kleuren, texturen en vormen. Probeer in laagjes te werken. Er is geen regel hoeveel sierkussens er op een bank horen, dit is helemaal aan jou! Vaak staan oneven aantallen staan wel het mooist bij elkaar. Je kunt dus bijvoorbeeld de sierkussens in groepjes van 3 leggen. Je wilt natuurlijk nog wel ruimte hebben om normaal te zitten, dus probeer de kussens als een cluster bij elkaar te leggen om zo voldoende zitruimte over te houden.

Kijk vooral eerst naar je interieur, welke kleuren komen daar dan in voor? Heb je een kleurrijk interieur met verschillende tinten zoals blauw, groen en roze? Kies dan sierkussens uit die in hetzelfde kleurenpalet zitten. Doordat je de kleuren uit je interieur terug laat komen in de sierkussens vormt je gehele interieur een geheel en valt alles mooi samen. Heb je een rustig interieur zonder kleur, denk aan beige, taupe en créme, kies dan voor neutrale en zachte kleuren, en dan is de kleur taupe perfect te combineren met verschillende andere tinten taupe, grijs of wit. Wil jij een warme sfeer creëren, kies van voor terracotta, zwart, bruin, okergeel, oud roze of groene sierkussens voor op je bank.

Maar hoe kies je dan de kleuren voor in jouw interieur?

Let's go!

welke maat sierkussens?

Het is vooral belangrijk dat je bepaalt waar je het sierkussen wilt hebben. Plaats je hem op de bank of op de fauteuil? Vrijwel alle sierkussens hebben een grootte van 40 bij 40 centimeter of 50 bij 50 centimeter. Sierkussens in deze formaten passen goed op een normale tot grote bank of fauteuil. Voor een wat kleinere bank of fauteuil, kun je het best voor kleinere kussens kiezen. Weet je al of je een rond, vierkant of rechthoekig kussen wilt? 

soorten kussens combineren 

vorm dan standaard vierkant. Wanneer je deze drie soorten kussens met elkaar weet te combineren op de bank, rekening houdend met een terugkerende kleur of stijl, dan heb je de perfecte match. Zo simpel is het.
Bij kussens met een structuur of textuur moet je denken aan fluweel, linnen, bouclé, grof gebreid, leer, nepbont… alles wat maar even anders aanvoelt dan een glad, katoenen kussen. Laat die mooie structuur eruit springen door juist de kleur of print rustig te houden. Hij is al mooi zoals ie is.

Het mixen en matchen werkt eigenlijk altijd als je ton-sur-ton kleuren gebruikt, maar wees niet bang om ook eens uit je comfortzone te gaan en te kiezen voor een kleur!

TIP: kies een kussen met een print naar keuze. Haal daar 2, maximaal 3 kleuren uit, die je terug laat komen in effen kussens in die kleuren.

TIP: ALLES WAT NIET ONDER EEN ‘STANDAARD’ VIERKANT KUSSEN VALT GA JE GEBRUIKEN. VAN ROND EN OVAAL TOT EEN RECHTHOEK. OF EEN KLEINER KUSSEN DAN DE ANDERE EXEMPLAREN. DEZE LAATSTE CATEGORIE LEG JE ALS LAATSTE OP DE BANK, DE KERS OP DE KUSSEN-TAART!

We kunnen drie soorten kussens voor op de bank onderscheiden: met textuur, met een print of patroon en kussens met een andere